keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Pientä jouluista ompelua

Monta ompelutyötä on "jonossa" odottamassa inspiraatiota. Joskus on kuitenkin hyvä tehdä jotain ihan muuta, eikä pakottaa itseään niihin tylsempiin hommiin. Antaa niiden odottaa parempaa hetkeä :-)

Tykkään ommella tyyliin "freestyle", jolloin idea lähtee esim. jostakin kankaasta. Sen ympärille sitten rakentuu pikku hiljaa lisää, kunnes lopulta huomaan, että minulla on käsissä valmis ompelus. Tätä olen toteuttanut eilen ja tänään. Aluksi oli idea jouluisesta kuosista. Sitten aloin toteuttamaan sitä ompelemalla ja yhdistämällä applikaation ja tekstiilitussin. Kävi siis niin, että en piirtänyt kuosia lainkaan, vaan tein sen suoraan kankaalle :-) 

Tällä kertaa valmistui kassi ja pienempi pussukka. Kassi on vuoritettu ja soveltuu mainiosti vaikka joululahjakassiksi. Pussukassa on pitsivetoketju, joka ei oikein kuvassa näy. Siellä voisi säilyttää vaikkapa piparkakkumuotteja!



Jouluinen kassi

Jouluinen pieni pussukka

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Eka Savaway jouluisissa tunnelmissa

Osallistuin ensimmäistä kertaa Facebookin Saumanvara-ryhmän Savaway-haasteeseen. Torstaina saapui yllätyspaketti Katin Mussukoilta. Paketin sai avata perjantaiaamuna (oli hieman vaikea malttaa mielensä, mutta onnistuin!), ja illalla klo 21-23 sitten ommeltiin virtuaalisesti porukalla. Oikein mukava juttu, ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi kohdallani!

Tällainen tuli illalla suristeltua (2 tuntia on muuten ihan järjettömän lyhyt aika ommellessa!). Pitsillä ja röyhelöllä ripaus romantiikkaa, taskuissa on tekstiilitussilla piirretyt kuviot. Siskoni sai tämän essun eilen pikkujoululahjaksi :-)


Terhin eka Savaway!

Pipo ja lapaset

Ostin joku aika sitten Sinellistä kapeakärkisiä tekstiilitusseja, joita olen nyt testaillut. Testaillessa olen huomannut, että näillähän voi tehdä vaikka mitä kivaa! Suunnitelmissa olisi itselle paita, johon voisi taiteilla isohkon kuvan - en vain ole vielä keksinyt, mikä se kuva voisi olla :-)

Toistaiseksi olen piirrellyt pienehköjä "merkkejä", joita voi sitten ommella vaikka vaatteisiin yksityiskohdaksi.

Aamulla tuulessa ja tuiskussa ulkoillessa huomasin, että talvi on totisesti täällä, ja että minulla ei ole tarpeeksi lämmintä pipoa! No siitä se ajatus sitten lähti ja kaivoin esille Kankaiden yöstä ostamani Noshin joustofroteen. Väri on herkullinen karpalonpunainen. Sekä pipon että lapasten kaava on oma. Kangasmerkit on siis piirusteltu tekstiilitussilla trikoopaloille. Pipo on kaksinkertaista joustofroteeta, lapasissa on fleecevuori. Ehdin jo testata nämä ulkonakin ja tykkään todella paljon: lämmin ja kiva setti :-)



Pipo ja lapaset joustofroteesta.

torstai 14. marraskuuta 2013

Arvonta suoritettu!

Pipoarvonta suoritettiin juuri karvaisen virallisen valvojan läsnäollessa ja onnetar nosti piposta luvun 12, eli pipo menee Annalle. Onnea! :-)

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Ruusukesetti ja lahjat joulun lapsille

Ompelin siskolle tilauksesta pipon ja rengashuivin isoilla ruusukkeilla. Aika kiva tuli, pitänee tehdä myös itselle, tosin eri väreissä.


Ruusukesetti

Heräsin hieman myöhään Operaatio Joulun Lapsi -keräykseen, mutta ehdin kuin ehdinkin koota kaksi pakettia. Tällainen puuhastelu hyvän asian parissa on minulle todella mieluisaa. Tuli iloinen joulumieli, kun ompelin paidan, pipon ja penaalin molempiin paketteihin. Muut tavarat onkin sitten ostettu. Lahjat menevät köyhille lapsilla Romaniaan.

Ensi vuonna täytyy pistää paremmaksi ja koota useampi paketti, mutta aikaa onkin huomattavasti enemmän kuin kuusi päivää! :-)


Paketit Joulun Lapsi -keräykseen

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Ompelukilpailun tulos ja arvonta :)

Olipa mukava herätä torstaiaamuun ja huomata, että asustesettini on sijoittunut toiseksi Noshin ja Minityylin ompelukilpailussa. Kiitos kaikille äänestäneille!

Tämän iloisen uutisen kunniaksi pistetään arpajaiset pystyyn. Lupailinkin tuossa aiemmin arpoa ompelemani aurinko-pipon, joka on siis samanlainen kuin kisassa, mutta eri väriä. Pipo on kokoa 58/60 ja mallia lörppä. Pesu 40 astetta.

Kommentoi tätä postausta vaikkapa sanalla "arpa", niin olet mukana! Suoritan arvonnan ensi torstaina. Onnea arvontaan! :)
(Anonyymit, laittakaa mielellään mukaan myös sähköpostiosoite, niin tavoitan voittajan helpommin!)

Arvonnan palkinto, aurinko-pipo.