torstai 27. helmikuuta 2014

Nyt se on totta! Ensimmäinen oma kuosini myynnissä :-)

Voi onnea, minun piirustelema kuosi on nyt myynnissä Seliassa. Hempeän herkkä velour sai nimekseen Dear Deer. On ollut todella mielenkiintoista, antoisaa ja mukavaa olla mukana projektissa, jossa ideasta tulee ihan oikea kangas! Lopputulos on hyvin pitkälti alkuperäisen piirrokseni kaltainen, vaikka muutamia painoteknisiä kompromisseja pitikin tehdä. 


Alkuperäinen piirrokseni.
Dear Deer
Dear Deer


En ole vielä saanut kangasta käsiini, mutta en tietenkään malttanut odottaa, vaan piti päivittää blogia heti, kun kangas saapui Seliaan ;-) En tiedä mikä fiilis on sitten, kun saan tätä kangasta vihdoin hypistellä. Mutta siitä myöhemmin *varmasti* lisää!

Itse suunnittelen ompelevani tästä ainakin torkkupeiton, koristetyynyn, kummitytölle vaatetta, pipoja ja lapasia ja ehkä itsellekin jonkun vaatteen :-)

Kiitos Selia yhteistyöstä!

lauantai 15. helmikuuta 2014

Kuoseja kuosikilpailuun

Sampsukalla on käynnissä kuosikilpailu, johon olen laittanut yhteensä kolme kuosia tyrkylle ;-) Kansa saa äänestää Facebookissa viisi kuosia jatkoon, ja näistä Sampsukka valitsee voittajan. Kisassa on valtava määrä ihania kuoseja, kannattaa käydä kurkistelemassa ja äänestämässä. Se onnistuu täällä, klik-klik.

Esittelen nyt tässä omat kisakuosini, joista ensimmäisenä värikäs lastenkuosi "Misse".




Toinen kisaan lähtenyt kuosi on sekin lapsille suunniteltu ja nimeltään "Lammella". Tässä siitä muutama eri versio.






Sammakoita piirrellessä alkoivat päässä soida eräät sammakkoaiheiset lastenlaulut. Tarjoan noita viheliäisiä korvamatoja nyt teillekin, olkaapa hyvä: "Pienet sammakot, pienet sammakot, ne lystikkäitä on!" (tuota kun tulee aivoradiosta muutaman tunnin putkeen, niin kyllä siinä tietää sammakoita piirtäneensä... Ja vielä toinen: "... ja se haukkasi lehdestä palasen, ja sanoi: "Minä olen iloinen!"" Toivottavasti nyt edes jollekin jäi mukavat rallatukset päähän soimaan ;-)

Laitoin kuosikisaan mukaan myös yhden "vanhan" kuosin, koska se on ollut kovasti tykätty. Eli tässä vielä Ovet -kuosi oranssi-mustana.


Viime päivinä olen puuhastellut myös erään toisen mukavan kuosiprojektin parissa, mutta siitä lisää myöhemmin :-)



torstai 6. helmikuuta 2014

Kevättä tunikassa!

Joulun alla sain mukavan sähköpostin, jossa Nosh Organics tiedusteli halukkuuttani päästä kurkkaamaan kevään kangasmallistoa ja ompelemaan valitsemastani kankaasta. No tietysti lähdin mukaan! Noshin kankaat olivatkin minulle jo entuudestaan tuttuja ja mieluisia.

Valinnanvaikeutta ei tullut, koska tämä ihana karkkivärinen lintukuosi oli heti suosikkini. Kaapista sattui löytymään juuri oikean sävyistä trikoota tälle kaveriksi (trikoo on muistaakseni ostettu Kestovaippakaupasta), ja idea alkoi muotoutua.

Tunikan kaavana monen ylistämä Onion2035, jota kokeilin nyt ensimmäisen kerran. Kaava ei ihan vakuuttanut, ja jouduin muokkaamaan sitä jonkun verran. Mutta nyt kun muutokset on tehty, täytyy kokeilla vielä uudemman kerran! Yksityiskohdaksi tunikaan ompelin valenappilistan valkoisesta pitsistä.

Lopputulos miellyttää todella paljon, etenkin värit. Kiitokset Noshille, että sain osallistua blogi-yhteistyöhön. Noshin kankaita pääset ihastelemaan täällä :-)





keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Vanhan kuosin pohjalta uutta

Jo viime syksynä piirustelin Kiveys -kuosin, jonka pohjalta syntyivät nämä kaksi. Tuunattuja kuoseja siis ;-)


Mosaic.

Voikukat.

Keväinen kuosi

Kuosisuunnittelu on sitten mukavaa! Uusia kuoseja on syntynyt tasaiseen tahtiin ja ensimmäistä omaa kuosia odottelen kankaana lähiviikkoina, en oikein malttaisi odottaa ;-)

Tässäpä keväisiä kukkia neljässä eri värissä.

Kevätkukat, keltainen.

Kevätkukat, vihreä.

Kevätkukat, oranssi.

Kevätkukat, harmaa-lila.