keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Käyttövaatetta itselle

Syksy on kääntynyt talveksi ainakin tilapäisesti täällä Keski-Suomessa. Toppatakki on kaivettu yläkaapista käyttöön ja pitkähihaisia tunikoita on valmistunut tosi tarpeeseen jo kolme kappaletta. Miten voi aina vuodenajan vaihtuessa törmätä samaan ongelmaan: ei ole tarpeeksi oikeanlaista vaatetta? Onneksi kaapit pursuaa kankaita, ja viime aikoina myös intoa ompeluun on riittänyt. 

Näissä kolmessa tunikassa on kaikissa sama kaavapohja (Autumn Mood, Ottobre 5/13). 

Ihanasta Hattaroita -joustocollegesta ompelin tunikan, johon tuli vyötärölle nyörikuja. Kangas on aivan ihanan pehmeää ja joustavaa. Valitsin tehosteväriksi raikkaan oranssin, jota on siis savupiippukauluksen sisäpuolella, hiharesoreissa ja nyörissä. Tykkään kovasti nykyään pussittavasta helmasta, joten kaksi kolmesta tunikasta sai helmaan kuminauhan. Tuli oikein kiva kotivaate ja pöllötkin pääsivät kuvaan :-) Hattaroita-joustocollegea saa Ainolasta!

Tunika joustocollegesta.

Laululintu-trikoosta ompelin "perustunikan", jonka helmassa on kuminauha. Tämä on näistä kolmesta ehkä mun lemppari. Laululintu-trikoota saa Kestovaippakaupasta!

Metsolan alesta aikoinaan ostettu pikkupilkkuinen joustofrotee pääsi kolmantena paininjalan alle. Tähänkin tuli savupiippukaulus. Helmassa ja hihansuissa on Kestovaippakaupan raitaresoria. 

Laululintu-tunika ja pilkkutunika joustofroteesta.

Mahtaakohan näitä tulla vielä lisää? Voipi olla. Herkästi ohimenevä vaateompeluinnostus lienee viisainta käyttää hyödyksi niin kauan kuin sitä kestää ;-)

 

4 kommenttia:

 1. Sisko tahtoo myös tuollaisen!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköisiä. Olet sinä taitava. :)

  - Kati

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania nämä! Just semmosia käyttövaatteita, joita omaan kaappiin tarvis. Millaisilla mitoilla olet tuon punapilkkuisen helmaresorin laittanut?:)

  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi, ihan kokeilemalla olen sopivan pätkän resoria saksinut tuohon helmaan :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!