perjantai 10. tammikuuta 2014

Nyt voi pakkanen tulla!

Olipa kerran armeijan "nallepaita"; niin kovin lämmin, mutta ei järin kaunis - ja lisäksi kokoa XXXL! Saisikohan tästä sopivan ja vielä somankin..? Talvi on kuulemma tulossa, joten tuli tarve lämpimälle kotitakille, jota voisi myös toppatakin alla pitää lisälämmikkeenä.

Poikaystävällä on tällainen ollut jo vuosia, ja huomasin lainailevani sitä melko usein.. Omani on ostettu HongKongista hintaan, jota en nyt ihan tarkkaan muista, mutta alle 15e kuitenkin.

Pikkuisen liikaa kokoa, jotain tarttis tehdä!

Eipä siinä sitten muuta kuin rohkeasti saksimaan vaan! Ensin leikkasin sivusaumat ja hihan alasaumat auki. Käytin hihojen pienentämisessä apuna perusraglanpaidan kaavaa, muuten leikoin melko lailla summassa pienemmäksi.

Kaivelin tarvikevarastoja ja tämä projekti vietiin loppuun periaatteella "tehdään siitä, mitä löytyy" - onneksi sekä kangas- että tarvikevarastot ovat suhteellisen täyteläiset ;-) Puuvillainen sydännauha löysi paikkansa raglansaumoista, taskuun löytyi pätkä pellavaista pitsiä, oranssi vinokantti tuo hieman väriä..


Siitähän tuli sopiva!
Ja ihan nättikin!
Nauhaa, pitsiä, kanttia ja tilkkuja varastoista.

Tyttömäisempi?
Lintuapplikaatio syntyi puuvillatilkuista.

Tällainen tuunausompelu on kyllä varsin mukavaa. Saa käyttää luovuutta oikein isosti! Ja toisaalta voi ottaa rennosti, kun materiaalit eivät ole järin kalliita. Mitäköhän sitä seuraavaksi keksisi tuunailla..? :-)

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!