maanantai 27. tammikuuta 2014

Savaway tilkkuilun merkeissä - ja niin syntyi Peppi-mekko!

Viime perjantaina höynähdin taas mukaan virtuaaliseen ompeluhetkeen ja tietenkin suunnitelma oli jälleen *hieman* liian haasteellinen kahdessa tunnissa toteutettavaksi... Tänään maanantaina sain mekkosen ihan valmiiksi :-) Ensi kerralla lupaan ottaa pienemmän projektin!

Teemana oli siis tilkkuilu. Olin jo aikaisemmin haaveillut essumekosta, jossa on värikkäitä taskuja, joten päätin toteuttaa sen nyt. Puuvillakankaita on kertynyt varastoihin melkoinen määrä, joten mukavia yhdistelmiä löytyy helposti. Tässä mekossa on Kangastukun pikkupilkkua, siskon kesäreissulta tuomaa ruutukangasta, Marimekon jämätilkkua sekä ihanaa maatuskapuuvillaa ja oranssi-valkoista pilkkua Amerikasta.

Simppelin kotelomekon kaavan kuvitettuine ompeluohjeineen löysin Suuren Käsityön numerosta 7/2010. Ihan pikkuisen tuli kesää ikävä mekkoa ommellessa...


Valmis Peppi-mekko!

Takasaumassa pitsivetoketju.

Yksityiskohtia.

Sovituskuva, jossa mekosta puuttuu vielä helmaröyhelö.

Mukava katsella valmiin mekon kuvia ja unohtaa ne tuskaiset hetket, kun työ ei sujunut aivan niin kuin piti.. Taskut olivat aluksi eri paikassa, joten otin ne irti ja valehtelematta kokeilin ainakin 15 eri kohtaa ennen kuin olin tyytyväinen ;-) Pitsivetoketju on metritavaraa ja oli muuten ensimmäinen kerta, kun askartelin metrivetskan kanssa, eikä se tietenkään sujunut aivan ongelmitta. Ehkäpä ompelussa palkitsevinta onkin juuri se tunne, kun saa ongelmat ratkaistua ja lopputulos on mieleinen!

2 kommenttia:

  1. Ou nou, mitähän sille mun äsköiselle kommentille kävi, mutta siis tosi hieno mekko ja minäkin haluan tuollaisen! Maatuskanauha sopii niin kivasti tuohon. Minä en juuri siksi ota osaa noihin virtuaalihaasteisiin, kun epäilen, etten ikinä saisi määräajassa mitään valmista! Vaikka kuinka yritän tehdä nopeaa ja simppeliä niin monesti löydän itseni sitten kuitenkin näpertelemästä jotakin yksityiskohtia ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tästä tuli kyllä kiva. Vaatisi melkein vuorin helmaosaan, mutta ehkä sitten siihen seuraavaan ;-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!