keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Applikoituja aurinkoja kaamokseen

Innostuin osallistumaan Nosh Organicsin ja Minityylin ompelukilpailuun, jossa piti ommella asusteita Noshin syksyn malliston kankaista. Valitsin kankaaksi ihanan kelta-valkoisen ribbineuloksen, josta piti alunperin tulla pipo, tuubihuivi ja lapaset. Kangas olikin kapeampaa kuin luulin, joten ei riittänyt tuubihuiviin. Ostin samalla myös pätkän samaa kangasta eri värisenä (savi-valkoinen). Kankaat tuntuvat todella laadukkailta ja ovat ihanan pehmeitä. 

Keltainen neulos inspiroi applikoimaan sekä pipoon että lapasiin auringot/auringonkukat velourpaloista. Täytyy sanoa, että tällä kertaa lopputulos on todella lähellä alkuperäistä visiota (usein suunnitelmat tuppaavat muuttumaan matkan varrella enemmän tai vähemmän..), ja olen erittäin tyytyväinen tähän settiin.

Ompelukilpailun äänestys päättyy huomenna, saas nähdä kuinka käy! :-) Vielä ehtii siis äänestää, klik-klik!

Ykkönen on ykkönen?

Kestovaippakaupan singletrikoosta on ollut tekeillä paita jo pidemmän aikaa. Viimeksi tänään tuntui siltä, että heitän koko tekeleen roskiin: niin paljon olen saanut sen kanssa taistella! Otin kaavan jostain vanhasta Burdasta, ja jotenkin ei istunut minun vartalolleni ollenkaan. Lisäksi yritin ommella tähän paitaan elämäni ensimmäistä pitsivetoketjua, mutta sekin meni ihan päin mäntyä. Halkio oli jo leikattu, piti siis keksiä jotain...

Lopulta päädyin ompelemaan halkion kiinni ja päälle ompelin puuvillapitsiä ja napit, eli siihen tulikin sitten valenappilista vetoketjun sijaan! Pitsi meni alhaalta pikkasen vinoon, mutta hartiat olivat jo sen verran jumissa, että pelkkä ajatuskin ratkomisesta sai pään särkemään.

Seuraava ongelma oli liika väljyys mallissa. Kangas olisi tähän malliin saanut olla laskeutuvampaa, ehkä viskoositrikoota. Tässä ei siis alunperin ollut hihasaumoja, vaan tein ne jälkikäteen, kun en muutakaan keksinyt. Eli leikkasin vaan hihat irti, muotoilin sekä hihojen että miehustan kappaleet uusiksi ja ompelin hihat kiinni.

Tällainen siitä nyt sitten tuli. Ihan ok kotipaita ;-)

Kaamospaita

Tein toisenkin pipon aurinko-applikaatiolla. Ja nyt rumpujen pärinää: arvon tämän pipon jossain vaiheessa, kunhan saan blogilleni lisää lukijoita! Eli nyt kannattaa jo valmiiksi liittyä blogini lukijaksi, niin arvonta ei mene ohi suun :-)


Pipo on kokoa 58 (aikuisen) ja mallia "lörppä". Kangas Nosh Organicsin luomupuuvillainen ribbi. Pesu 40.

Arvotaan pian...


2 kommenttia:

  1. Tuollaista pipoa minäkin voisin pitää, ihanat värit! Nuo kilpailulapaset ja -pipo myös tosi upeat. Onnea kisaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!