torstai 17. lokakuuta 2013

Lumisadetta ja uudet lapaset

Viime syksynä neuloin useat lapaset, joihin neulahuovutin erilaisia koristeita: kukkia, kettuja, maatuskoita ja enkeleitä. Osa lähti myyntiin, osa lahjaksi, eikä itselle "riittänyt". Nämä syksyn/talven ensimmäiset tulkoot siis ihan omaan käyttöön. 

Lankana näissä on iki-ihana Puro, jota ei enää Novitan valikoimissa taida ollakaan..? Neulahuovutetut perhoset on tikutettu tyylillä "katsotaan millaset tulee". Tuli tällaiset tällä kertaa :-)


Perhoslapaset


Neulahuovutus on koukuttavaa puuhaa, joka vaatii hieman keskittymistä ja valmista ei tule kovin nopeasti, mutta lopputulos on usein vaivan arvoinen (myös silloin, kun on ottanut työtä tehdessä useampia verinäytteitä..). 

Rakas ystäväni K vieraili aamupäivällä. Ei paljoa tarvinnut houkutella, niin alkoi tikutus kuulua ja kylläpä tulikin hieno (tuleva) tähti-heijastin. Varsin huolellista työtä! (Onneksi ohjaaja muisti välillä muistuttaa työn kääntämisestä, oli jo melkoisen lujassa kiinni alustassa.., no mutta tekevälle sattuu ja innokkaalle sitäkin enemmän.)


Meillä vieraatkin koukutetaan käsitöihin.

Täällä Keski-Suomessa alkoi hiutaleita leijailla iltapäivällä. Nyt lunta on paikoin jo kertynyt valkoisiksi läikiksi pihaan - talvi on nyt totta. Eipä tässä kai muu auta, kun laittaa seuraavat lapaset alulle :-)

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!